Fantázia

2023.12.09. 09:46

Várják a mesélőket és a meséket a dombegyháziak esténként

Minden napra egy mese – Dombegyházon december elseje óta minden este egy mesélő az adventi időszakban egy kedvenc történetével lepi meg a falubelieket. Az ötletet egy kollégájától látta, hallotta a Dombegyházi Közösségi Színtér és Könyvtár közművelődési munkatársa, Dohorné Nagy Nóra. Átalakította dombegyházivá. Kíváncsiak voltunk, hogyan.

Csete Ilona

Mesesarkot alakítottak ki a mesélőknek.

Forrás: Facebook

Meséikkel ültetik a világháló elé ismerőseiket, barátaikat a dombegyháziak esténként. Decemberben 24 mesével várják az érdeklődőket a művelődési ház közösségi oldalán és a Youtube-n. Az ötletgazdát kerestük, miként valósították meg a hamisítatlan karácsonyi környezetben, egy szépen kialakított mesesarokban ezt a mesés kezdeményezést.

– Akitől ellestem az ötletet, ő csak hangot rögzített, a meseolvasók nem látszódtak. Én ezt átgondoltam, és felkértem az adventi időszakra 24 mesélőt, megkérdeztem, vállalnák-e, hogy kedvenc történetükkel jelentkeznének-e a mesesarokból. A megkérdezettek mindegyike örömmel jött a hívó szóra. Minden este más szerepel. A férjem sietett a segítségemre, valamennyi mesét és mesélőjét rögzítette, a Youtube csatornán és a közösségi oldalunkon esténként látható egy adás. A dombegyháziak pedig találgatnak, mert nem tudják, vajon a következő este ki lepi meg őket. Egyetlen férfi mesélőnk dr. Varga Lajos polgármester volt, őt követte már könyvtáros, GYES-en lévő anyuka, bolti eladó, óvónő és lesznek még sokan mások – ezt már sejtelmesen tett hozzá az ötletgazda, Nóri.

A nézettség jó, kedvelik az esti alkalmakat a dombegyháziak, kíváncsiak és ha kicsit késik az adás, már hiányolják. Érzik, látják, megtapasztalták: minden mesélő szívvel-lélekkel készült. Stílusosan úgy is zárhatjuk ezt a cikket, mint a mesékben: itt a vége, fuss el véle.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában