Orosházi Fúvószenekar előadása

2023.12.30. 11:53

Telt ház, vastaps, vonatozás – az orosházi fúvósok így szilvesztereztek - videóval

Fergeteges volt az eddigi 32 hangversenye az Orosházi Fúvószenekarnak. Telnek az évek, az évtizedek, de megunhatatlanok – ezt egy rajongójuk nyilatkozta pénteken este, az immáron 33. szilveszteri hangversenyre érkezve az Eötvös-téri sportcsarnokba. Mindig az utolsó a legemlékezetesebb az évbúcsúztató koncertek sorában. A tavalyin azt hitte a közönség, hogy Korda György személyesen jött el a zenekarhoz, amikor felcsendültek a Reptér slágerének a dallamai. De nem! Az orosháziak teremtettek a slágerfeldolgozással fergeteges hangulatot fantasztikus koreográfiával fűszerezve. Idén mindenki azt találgatta, mi várható Debreczeni Márk karnagy vezetésével. Pénteken este kiderült.

Csete Ilona

Debreczeni Márk karnagy és csapata.

Fotó: Fotó: Nagy Kristóf

A nagy múltú zenei eseményre gyorsan elfogytak a jegyek idén is. A zenekar mindent beleadott, hogy ezt a szeretetet, ragaszkodást, rajongást meghálálja közönségének. Sok hónapon át tartó próbaidőszak után felcsendültek olyan műsorszámok a jól ismert, fülbemászó dallamok, filmzenék és klasszikusok mellett, amiket most hallhatott először a közönség.

Visszatérő vendégei a fúvósok szilveszteri hangversenyének az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület táncosai, az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola moderntáncosai – ők is színesítették az egész estés programot koreográfiáikkal.

Felcsendült a Vissza a jövőbe trilógia filmzenéje, Duke Ellington Caravan című szerzeménye, a Csillagsávos lobogó indulója, Johannes Brahms: V. Magyar tánca, majd az a-moll csárdás, Jacob De Haan Oregon című műve, id. Johann Strauss: Radetzky-indulója többek között.

A zenészek nagyon sokat készültek a szilveszteri hangversenyre.
Fotó: Nagy Kristóf

A szilveszteri hangverseny második felvonását az Edda slágereivel indították a zenészek. A Kölyköd voltam, az Álmodtam egy világot, az Elhagyom a várost, a Hűtlen, a Minden sarkon álltam már és a Kör legutóbb a 2019-es Szilveszteri hangversenyen is óriási sikert aratott.  De nemcsak itt a sportcsarnokban, hanem a virtuális térben is: a zenekar YouTube csatornáján ugyanis már több mint 18 ezres megtekintésnél jár az akkori felvétel.

Ezután hallhatta a közönség a zenekartól a még sosem játszott darabot: felcsendült a KFT zenekartól egy szintén vastapsot kapott összeállítás.

Az orosházi zenekar műsorával idén is lenyűgözte a közönséget.
Fotó: Nagy Kristóf

S miközben lassan a kottaállványokon álló dossziék utolsó lapjaihoz értek a zenészek, a koncertre menetrendszerűen megérkezett a meglepetés.

– A vágány mellett, kérjük, vigyázzanak! – csigázta fel a nézőtéren ülők kíváncsiságát felhívásával a műsorvezető, Tóth Margit, s csupán annyit fűzött hozzá.

– Generációk ülnek a zenekar tagjainak sorában, ahogy számtalan visszatérő van a hangverseny-látogatók között is. Nem véletlenül, hiszen a zenekartól elszakadni nem lehet igazán. Hogy is mondják? Akit egyszer a mozdony füstje megcsapott… – és ekkor felcsendült a Zenevonat című összeállítás, beindult a vonatozás a csarnokban.

A meglepetés produkcióban a zenekar énekese, Melega Krisztián ezúttal az Aj-jaj fekete vonat örökzöld slágerrel és az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola modertáncosainak a koreográfiájával fűszerezte meg a fúvósok 33. szilveszteri hangversenyét, annak fantasztikus hangulatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában