Békés

2023.12.15. 10:41

Adventi hangversenyt rendeztek

Adventi hangverseny idézte meg az ünnep hangulatát a békési református templomban. Hat kórus részvételével rendezték meg a programot.

Papp Gábor

Fotó: Gazsó János

Az esemény fellépői a település több intézményének dolgozói, tanulói voltak, akik valóban színes műsorral várták az érdeklődőket a református templomban – tájékoztatott Facebook-oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere. Hangsúlyozta, a város életében kiemelt szerepet játszanak az alkotó, értékőrző és értékteremtő közösségek. 

– Az advent időszaka ezen értékek mellett közös keresztény gyökereinket erősíti. Az, hogy a tegnapi napon ennyi kórus lépett a közönség elé, komoly visszaigazolás számomra is. Visszaigazolás a helyi művészeti nevelés és a közösségi alkalmak iránti igény terén is. Jó érzés arra gondolni így az év vége felé közeledve, hogy 2023-ban is nőtt, gazdagodott a helyi programkínálat – tette hozzá. – Advent harmadik hetében az ünnep egyre növekvő fényét a református templomban felcsendülő dallamok is segítették abban, hogy betöltse küldetését: a Megváltó születése felé fordítsa figyelmünket, gondolatainkat. Külön kiemelte a főszervező Bagoly László és zeneiskola munkatársaink, növendékeinek munkáját, illetve fellépők lelkesedését, minőségi előadását.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában