Békéscsaba

2023.08.15. 13:20

Életre keltették a vakáció meséit

Diafilm-vetítésre várták az óvodásokat és a kisiskolásokat kedden délelőtt a Békés Megyei Könyvtár gyermekkönyvtára melletti Gametérben.

dr. Nagy Szilvia

Népes csapat gyűlt a vászon elé

Fotó: Für Henrik

Juhász Zoltán igazgató elmondta, kollégái klasszikus műfajt hívtak életre, mellyel a hétköznapok során nem igazán találkoznak már a gyerekek.

– A nyári szünetet színesítjük ezzel a különleges programmal; igazi mesterműveket vetítünk, melyek kézi grafikák, kézzel készült alkotások. A könyvtáros a narrátor, aki elmeséli el a történteket, ezzel életet lehelve a klasszikus műfajba, amit az idősebb generációk úgy szerettek.  A teltház jelzi, hogy bizony van igény a vetítésre, a mesélésre, ez pedig arra sarkall minket, hogy a jövőben még több hasonló programot tervezzünk – sorolta. 

Különféle utazásokat megjelenítő, nyári tematikájú mesékkel – Az aranypálca, Brúnó kapitány, Dörmi és Dorka, Mézországban, Harcsabajusz kapitány, Pirinkó és barátai, Rumini a Szélkirálynőn, A tizenegy hattyú – készültek a könyvtárosok, aminek az ötéves, középső csoportba készülő Harsányi Márton is nagyon örült. A kisfiút nagymamája hozta el a bibliotékába: Oláhné Medovarszki Judit elmondta, ő maga is a csabai könyvtárba jár gyermekkora óta, a diafilm-nézés szerinte igazi nosztalgikus, szép program. Hozzátette, unokájával a gyermekkönyvek megismertetése is célja, így a vetítés után megnézik, mi rejlik a polcokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában