Fellépés

2023.07.28. 15:38

Több ezren tapsoltak Prágában a békési ifjúsági fúvósoknak és a gyulai Grácia Mazsorett Csoportnak - galériával

Az elmúlt 11 évben a világ minden tájáról több mint 250 csoport és 7500 előadó vett részt az eseménysorozaton.

Papp Gábor

Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar fellépése is nagy sikert aratott.

Több ezren tapsolták végig a Bagoly László vezette Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar és a Rábai Szilvia koordinálta gyulai Grácia Mazsorett Csoport prágai fellépését, amelyet a cseh fővárosban rendezett XII. Művészeti Fesztiválon tartottak. A műsorukat a fesztivál első napján, este fél 9-kor mutatták be, 37 fokos hőségben. Másnap a Károly híd közelében lépett fel a két együttes, szintén nagyon nagy sikerrel.

Bagoly Lászlótól megtudtuk, az elmúlt 11 évben több mint 250 csoport és 7500 előadó vett részt az eseménysorozaton. A világ minden tájáról Folklór csoportok, zenekarok, majorettek, modern tánccsoportok, kórusok fúvószenekarok, zenekarok egyaránt számot adtak a tudásukról. 

Az idei évben a több magyar fellépő mellett Lettországból, Bulgáriából, az Egyesült Államokból, Törökországból, Észtországból, Horvátországból és Litvániából egyaránt érkeztek fellépők Prágába.

– Zenekarunk számára felejthetetlen élményt jelentett a hét vége Prágában, jelentősen hozzájárult a közösségünk összekovácsolódásához – hangsúlyozta Bagoly László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában