Békéscsaba

2023.06.21. 12:53

Kockahúzással döntötték el, hogy ki áll be a honvédek közé

Nagy érdeklődés övezi a Munkácsy Mihály Múzeum 1848/49-es, Pesttől Aradig, eufóriából–letargiába… című tárlatát, amely július 2-ig tekinthető meg – írták az intézmény Facebook-oldalán.

Licska Balázs

Forrás: Facebook

A vakációhoz közeledve több általános és középiskolából érkeztek nebulók a tanév zárásaként. A diákok Forrainé Kovács Márta történésznek, a kiállítás kurátorának köszönhetően interaktív szakmai tárlatvezetésen vettek részt: játékos kockahúzással derült ki, hogy ki áll be a honvédek sorába, de a szabadságharc vértanúiról készült kirakós játék sem maradhatott el. Azt is megtudhatták, honnan származik az „Itt a kezem, nem disznóláb!” szólásunk. 

A kiállításban kihelyezett nyomtatványokból, a Nemzeti dalból és a 12 pontból is vihettek haza emlékül a tanulók, valamint eredeti, 175 éves vagy akár annál is régebbről származó tárgyakat szintén megcsodálhattak. Volt olyan csoport, amely a tárlatvezetést követően kvíztesztet töltött ki a kiállításvezetés során hallottakkal kapcsolatosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában