Jókai Színház

2023.04.13. 17:07

Véget ért a 24 órás versfolyam Békéscsabán – videóval

Csütörtökön délben ért véget a 24 órás versfolyam Békéscsabán, a Jókai színházban.

Gyemendi Réka [email protected]

Herczeg Tamás is felolvasta kedvenc versét, majd gongütéssel zárta a programot

Fotó: Für Henrik

Az esemény utolsó perceiben Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, valamint Bartus Gyula olvasta fel kedvenc versét. Végül a nézőkkel való közös szavalással és a Balázs Csongor színész által gitáron kísért énekléssel zárták a sort. A programot Herczeg Tamás gongszóval zárta le hivatalosan a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

A 24 órás versfolyam több mint tíz évvel ezelőtt indult el a Békéscsabai Jókai Színház szervezésében, melyet Fekete Péter korábbi színházigazgató álmodott meg. Az idei esemény szervezője Tege Antal volt. A szervező bemutatta, ilyenkor a színház felkéri a kulturális társintézményeket és az egyéb nagyobb helyi intézményeket, továbbá a helyi közéleti személyiségeket, hogy egy fél órának, egy órának legyenek a házigazdái. Ezt az időintervallumot minden intézmény a saját vendégeivel töltheti ki, akik folyamatosan verset olvasnak. 

A program, ahogy a neve is tartalmazza, 24 órán át tartott, így emlékezett meg a Jókai Színház a magyar költészet napjáról. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában