Gyulai Várszínház

2023.04.18. 13:26

Megkezdődött a X. Színházi Olimpia, Gyulán három előadás is lesz

Gyula, Kőszeg, Esztergom, Kisvárda, Szarvas szabadtéri színházainak vezetői is részt vettek a X. Színházi Olimpia megnyitó ünnepségén a napokban.

P. G.

Forrás: BMH

A teátrumigazgatók tanúi voltak ifj. Simet László világszámának, amikor drótkötélen átment a Duna fölött, majd együtt vonultak az olimpián résztvevő többi színház képviselőivel, az olimpia jelképének választott bárkában a Nemzeti Színház elé.

A Gyulai Várszínház három előadást is fogad az olimpia keretében. Június 22-én a Kolozsvári Állami Magyar Színház, az SNT Drama Ljubljana és a Konstancai Állami Színház közös produkcióját Prométheusz ’22 címmel láthatják az érdeklődők, Tompa Gábor rendezésében. Június 24-én a Luxuria című előadást a Barcelona Flamenco Balett produkcióját és június 27-én a Jules Verne regényből készült Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című előadást az olasz Teatro Potlach produkciójaként egyaránt megtekinthetik a nézők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában