Békéscsaba

2023.04.12. 14:14

Elstartolt a versfolyam, 24 órán át szavalnak a Jókai színházban

Szerdán délben elindult a 24 órás Versfolyam című rendezvény Békéscsabán, a Jókai színházban. Az eseményt a magyar költészet napja alkalmából rendezik meg, ahol közéleti személyiségek mellett iskolások, óvodások, kulturális intézmények dolgozói és színészek is verseket olvasnak fel egy teljes napig.

Gyemendi Réka [email protected]

A rendezvény nyitott, így mindenki, akár bejelentkezés nélkül is felolvashatja kedvenc költeményét

Fotó: Für Henrik

Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke gongszóval indította útjára az egy teljes napig tartó versfolyamot a Sík Ferenc Kamaraszínházban. A pandémiás helyzet után, három év óta először találkozhattak személyesen a résztvevők és a hallgatóság.

 

Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke és Seregi Zoltán színházigazgató
Fotós: Für Henrik

Seregi Zoltán színházigazgató kiemelte, ez a tizenkettedik év, hogy megrendezik az eseményt, ahol a magyar és világirodalom szebbnél szebb versei hallhatóak. A rendezvény nyitott, így mindenki, akár bejelentkezés nélkül is felolvashatja kedvenc költeményét. Seregi Zoltán elárulta, a Petőfi 200 emlékév hatással van erre a rendezvényre is, hiszen arra kérték a jelentkezőket, hogy ha lehet, többségében Petőfi versek hangozzanak el. A magyar költészet napján József Attila születésnapját is ünnepeljük, így tőle is több költemény hallható. A hagyományok szerint minden órában más házigazda látja vendégül a versmondókat. 

Elsőként Seregi Zoltán és Zalai Mihály állt színpadra. Majd az orosházi szociális központ Vadvirág Esély Klubjának négy tagja következett. Az esemény élőben követhető a teátrum Facebook-oldalán.

Fotós: Für Henrik

Az esemény folyamatosan, élőben követhető a teátrum Facebook-oldalán. A Tege Antal szervezővel készült Podcast-beszélgetésünket itt hallgathatja meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában