Napsugár Bábszínház

2023.03.24. 13:34

Borbolya és Kikinda: szabadkígyósi közönség előtt tartották a főpróbát

Szabadkígyósi gyermekközönség előtt, pénteken délelőtt tartotta meg a megyeszékhelyen a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a Borbolya és Kikinda boszorkányos meséinek nyilvános főpróbáját. A darabot Csortán Zsóka írta és rendezte, a két főhős boszorkány egyikét ő, míg a másikat Czumbil Emőke eleveníti meg. A zenei aláfestés Lovas Gábor érdeme, a bábokat és a díszletet L. Deák Réka tervezte. Utóbbiak egészen újszerűek, úgynevezett steampunk hangulatúak.

N. Sz.

A fák megmentéséért varázsol a két jóságos boszorkány

Forrás: Napsugár Bábszínház

A történet szerint Borbolya és Kikinda jóságos boszorkányok, akik eredendően nem ismerik egymást, ám egy teliholdas éjszakán pont egyszerre csapódnak egy bajban lévő vadcseresznyefa ágai közé. Innen indul a közös útjuk, küldetésük; megmenteni a fát, akit Bubu, az elátkozott szörny bitorol. Miközben a kissé szétszórt főhősök azon munkálkodnak, hogy a meglehetősen boldogtalan Bububól szeretnivaló szörnyet varázsoljanak, életük fontos pillanatai is megelevenednek. Kikinda a fiatalabb, a szeleburdibb, a táncoslábú, Borbolya pedig az idősebb, akinek lányát, a néha macskává változó Cililit is megismerhetik a gyerekek. Hogy a füst-és fényjátékkal érzékeltetett varázslatok, boszorkányfőzetek, csodák, seprűn repkedések, mesterkedések segítségével végül jóra fordul-e minden, vissza tudják-e csalogatni a fa lakóit elhagyott otthonaikba, az előadás végére kiderül. 

Varga Anna marketing menedzser elmondta, a nagy érdeklődésre való tekintettel szombaton délelőtt előbemutatót is tartanak. A két előadás után a Békéscsabai Napsugár Bábszínház hétfőtől a bérletes közönséget várja egészen május elejéig. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában