Előadás

2023.02.12. 14:24

Szlivka úr történetét mutatták be Szarvason

A Tea a szenátor úrnál című darabot mutatták be szombaton Szarvason, a Cervinus Teátrumban.

V. E.

Fotó: Babák Zoltán

A zenés vígjáték rendezője Varga Viktor, zenéjét Szekér Gergő írta, dalszövegét Belinszki Zoltán. A jelmezekért Balázs Henrietta felelt, a díszletért pedig Salgó Balázs és Varga Viktor.

Fotós: Babák Zoltán

A történet valójában egy politikai vígjáték, melyet 1931 óta töretlen sikerrel játszanak színházak. A szarvasi teátrumban azonban most zenés változatban, új fordításban mutatták be. Szerzője Ivan Stodola, aki 1929-ben, a két világháború között írta meg művét, amelynek szövegét Varga Viktor fordította, aki egyben dramaturg is. 

Fotós: Babák Zoltán

A darab Szlivka úr életét mutatja be, amely teljesen megváltozik, amikor felcsillan előtte a felemelkedés lehetősége, és rálép a karrierhez vezető rögös útra. Egy titkos ülésen ugyanis a saját nevét húzza ki a kalapból, így ő lesz a körzet szenátor jelöltje, és ettől persze fenekestül felfordul az élete. A zenés vígjátékban Baltazár Szlivkát Szemán Béla játszotta, feleségét Sztárek Andrea, Elenát, a lányukat pedig Sipos Judit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában