Elismerések

2022.12.01. 17:24

Átadták a Gyulai Várszínház díjait

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és dr. Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója szerdán Budapesten, a Nemzeti Színházban adta át Márkó Eszter rendezőnek a Havasi István-díjat a Tündöklő Jeromos Tamási Áron szellemiségéhez hű, ugyanakkor korszerű és kiemelkedő színvonalú rendezéséért.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő és Elek Tibor adta át a Havasi István-díjat Márkó Eszter rendezőnek

A rangos díjat a Gyulai Várszínház Társadalmi és Művészeti Tanácsadó Testülete javaslatára adományozták. A drámát a Gyulai Várszínház a Nemzeti Színházzal koprodukcióban állította színpadra. Nyáron Gyulán láthatták a premiert, ősztől a Nemzetiben játsszák. A két gyulai személyiség meg is tekintette a darabot szerdán.

Dr. Elek Tibor néhány nappal korábban a Kolozsvári Állami Magyar Színházban az Interferenciák nemzetközi színházi fesztivál keretében adta át Imre Évának a Gyulai Várszínház Őze Lajos-díját, az Ifjú barbárok előadásban Bartók Béla alakjának eredetien összetett és kiemelkedő színvonalú megformálásáért.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában