Bajnokság

2022.11.21. 15:44

Az ország számos pontjáról érkeznek táncosok Békéscsabára

Szombaton 53. alkalommal rendezi meg a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ a B-A-S Osztályos Országos Társastánc Bajnokságot és Senior Open Országos Bajnokságot.

N. Sz.

Szente Béla igazgató és Hajas Tibor egyesületi alelnök

Fotó: Nagy Szilvia

A hétfői sajtótájékoztatón Szente Béla, a kulturális központ igazgatója elmondta, az egyesület több mint fél évszázada, 1961-ben alakult meg, ezzel pedig egy sikertörténet indult útjára. A táncpedagógus hamarosan a legmagasabb osztálynak rendezett versenyt, a szervezés jogát pedig ezt követően mindig Békéscsaba nyerte. Az évek során az esemény kiszélesedett a B és az S kategóriákkal, néhány éve már a szeniorok is parkettre lépnek. Hangsúlyozta, a Csabagyöngyében 700 fős nézőteret építenek és megfelelő parkettát tesznek le. A versenyzők szeretik az amfiteátrum-jelleget, mivel közel mozoghatnak a közönséghez.

Hajas Tibor, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke hozzáfűzte, szombaton 22 különböző kategóriában mérik össze tudásukat az ország több pontjáról érkező táncosok. Békéscsabát két pár képviselteti; Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke, valamint Reszelő Dániel és Temesközi Kata. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában