Olvasópróba

2022.09.07. 19:11

Örkény tragikomédiáját viszik színre a csabai színházban

Megtartották Örkény István Tóték című tragikomédiájának sajtónyilvános olvasópróbáját szerdán a Jókai Szalonban.

N. Sz.

Fotó: Für Henrik

A II. világháború idején játszódó történet Tege Antal rendezésében elevenedik meg. A művész elmondta, a darabban rengeteg lesz az abszurditás, de minden szereplővel lehet majd azonosulni.

Tóték fia, Gyula a fronton harcol, levelet ír haza, hogy parancsnoka utazik a családhoz a Mátrába pihenni. Kéri, járjanak a kedvében. Az édesapát, Tótot, Katkó Ferenc játssza, feleségét, Mariskát, Fehér Tímea. Ágika szerepébe Földesi Ágnes Villő bújik, az őrnagyéba Czitor Attila. A postás szerepét Gerner Csaba és Koleszár Bazil Péter viszi, valamennyien korhű ruházatot öltenek. A díszlet eleinte csak egy keret, a ház falai dobozokból épülnek fel az őrnagy mániája nyomán. Tege Antal hangsúlyozta, kidomborítja a propaganda hatását, megmutatva, mennyire igyekeztek a hátországban maradottak felé azt sugallni, nincsen baj. A Jókai és a Junion színház közös produkciójában korabeli filmek, híradások, harci jelenetek is felvillannak. A bemutató október 14-én lesz.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában