Évad

2022.05.06. 19:50

A japán kultúrából is ízelítőt ad a csabai színház

Négy nagyszínpadi, két kamaraszínházi és négy gyerekdarab bemutatóját tervezi a 2022/2023-as évadban a Békéscsabai Jókai Színház –árulta el Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója a pénteken tartott sajtótájékoztatón.

V. N.

Seregi Zoltán /Archív fotó/

Mint ismertette, a következő évad első bemutatója Örkény István: Tóték című drámája lesz, melyet október 14-től láthat a közönség a Sík Ferenc Kamaraszínházban. Februárban szintén a kamaraszínházban tekinthetik meg a nézők Guillaume Mélanie–Nemlaha György: Lady Oscar című bohózatát. Elhangzott, a nagyszínpadon elsőként október 28-án mutatják be Halasi Imre rendezésében A szabin nők elrablása című zenés bohózatot. Míg januárban Gogol: A revizor című komédiáját, februárban pedig a Fellini-film alapján készült Országúton című szívszaggató felnőttmesét tűzték műsorra. 

Végül májusban Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetve című krimijével zárja az évadot a társulat, amelyben Miss Marple szerepében ismét visszatér Felkai Eszter. A gyerekeknek sem kell színház nélkül maradniuk, hiszen négy új gyerekdarabbal is készül a csabai teátrum. A Hagymácska című orosz népmesét Bozsó József viszi színre. Pinczés István a japán kultúrát hozza el a csabai színpadra a Hétalvó című történettel. 

A magyar népmesék világát pedig a Tejkút című előadással kelti életre a társulat. Tovább folytatódik a Lázár Ervin Program, ezúttal Tamási Áron: Ördöngölő Józsiás című zenés mesejátékát nézhetik meg ingyen a harmadikos és ötödikes diákok. Hírportálunkon korábban beszámoltunk már, hogy jövő év elején új helyére költözik a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Ezért a felszabadult kamaraszínházi helyre további bérleten kívüli előadásokat terveznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában