Hangverseny

2022.03.10. 07:48

Koncertélményt kaptak a csabai óvodások

Háromnapos hangszerbemutató hangversenyt tartott a békéscsabai zeneiskola a város óvodásainak.

N. Sz.

Minden hangszert érdeklődéssel fogadtak az óvodások /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

Juhász Edit művésztanár elmondta, évtizedek óta hagyomány ez a program, azoknak a gyerekeknek kínálják, akik még nem játszanak hangszeren. Hozzátette, tavasz végén az óvodások egy nyílt délután keretében ki is próbálhatják majd az iskolában oktatott „zeneszerszámokat”. 

– A világjárvány miatt másfél évnyi kihagyásra kényszerültünk, tavaly októberben a zene világnapján koncertezhettünk először gyermekközönség előtt. Aztán sajnos az adventi alkalom decemberben újra elmaradt, idén a Tavaszi hangversennyel indíthattuk el újra a rendezvénysorozatot – tette hozzá Juhász Edit, kiemelve, az óvodák többsége nagy érdeklődést mutatott, a város több intézményéből érkeztek csoportok a bemutatóra­. 

– A száz fő befogadására alkalmas Bartók Terem az előző évtizedekben mindig megtelt, most az iskola igyekezett több alkalmat ajánlani, hogy ne legyen zsúfoltság. Az Evangélikus, a Kölcsey utcai és Ligeti sori, a Tündérkert, a Százszorszép, a Lencsési, a Penza-lakótelepi és a Szigligeti óvoda növendékei a zeneiskolában ­tanulható szinte valamennyi hangszert megismerhették – részletezte. Hozzáfűzte, a ­tanárok rövid ismertetője után megszólalt a zongora, majd a vonós, gitár, fa-, valamint a rézfúvós, ütős, népi hangszerek csoportja is. A 8 és 18 év közötti diákok olyan műveket játszottak, amiket az 5-6 éves korosztály is örömmel hallgat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában