Mutasd magad!

2022.02.16. 06:48

Idén jubilál a dél-békési művészeti rendezvény

Tízéves a Mutasd magad Dél-Békés elnevezésű kistérségi amatőr művészeti rendezvénysorozat. Az idei kerek évfordulót szeretnék emlékezetessé és színvonalassá tenni a szervezők. Várják a jubileumi eseményekre a fellépőket és természetesen a nézőket is.

Cs. I.

Az amatőr művészeti produkciókat bemutató programsorozatnak az a célja, hogy a térségben az előadó-művészeti értékeket feltárják, bemutassák. Egyének és csoportok jelentkezhetnek több kategóriában: vers- és próza, színjátszás, ének-zene, tánc, egyéb. Háromtagú zsűri minősíti a produkciókat, a legjobbak meghívást kapnak a Dél-Békési Százszorszép gálára. 

A mikrotérségi fordulókat, vagy ahogy ezeket arrafelé nevezik, a kulturális szemezgetőket két szombati napon, Mezőhegyesen április 2-án, Battonyán pedig április 9-én bonyolítják le. A gálának április 23-án a Kalocsa Róza Művelődési Központ ad otthont Mezőkovácsházán. 

A házigazda, Jankó Erzsébet, a Dél-Békési Kistérség Közkincs Kerekasztal koordinátora, a művelődési ház ügyvezetője elmondta, a Kalocsa Róza Közhasznú Nonprofit Kft. sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett járási, megyei, országos és nemzetközi hatókörű közművelődési és közösségi események, rendezvények, valamint szakmai konferenciák megrendezésével kapcsolatos felhívásra. A nyertes pályázatuk témája volt éppen ez a dél-békési rendezvénysorozat. Azt szeretnék, ha e jubileumi alkalomra minél többen jelentkeznének, megmérettetnék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában