Szabadiskola

2021.07.18. 16:35

Képzőművészek táboroztak Kétegyházán

Negyvenegyedik alkalommal rendezte meg alkotótáborát a Békés Megyei Képzőművészeti Szabadiskola Egyesület a héten.

N. Sz.

– A nemzetközi műhely témáját idén a „fény” adta, csaknem harmincan jöttek el a festészeti és a tűzzománcszekcióba – árulta el Hargittainé Megyeri Valéria, aki szinte a kezdetektől szervezi a tábor életét. Az egyesület titkára hozzáfűzte, az autodidakta alkotók mellett évről évre diplomás képzőművészek is érkeznek, Belényesről és Aradról is. Kiemelte, sok fiatal tehetség pályáját megalapozta már a művésztelep.

Lélekemelő alkotások születtek a festői környezetben.

– Az agrárszakképző iskola nagyterme ezúttal is valódi műteremmé alakult át, a résztvevők összeszokott és összetartó csapatként, szabadon tevékenykedtek Szabó Éva tűzzománcos és Mária Furnea festőművészeti vezető irányítása alatt – ecsetelte a szervező, hozzátéve, van, aki csak néhány napra látogatott el Kétegyházára, ám a festői környezet és a társaság pótolhatatlan ihletőforrást jelentett számára. Elárulta, esténként a résztvevők élménybeszámolókat tartottak az elmúlt év eseményeiről, eredményeiről. A tábort a frissen készített alkotások kiállítása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában