térzene

2021.07.17. 14:39

Hálás volt a mezőkovácsházi közönség

Számos Békés megyei településen komolyzenei dallamok csendülnek fel mostanában a TérZene programok jóvoltából.  Élen jár ebben Mezőkovácsháza.

Cs. I.

Annyira jól sikerült az első program, hálás volt a közönség, hogy újabb előadókat várnak városukba. Megtudtuk, ősszel tizenhét, tavasszal tizenhárom zenei formációnak kínálnak koncertezési, fellépési lehetőséget.

A kovácsházi koncert helyszíne a Kalocsa Róza Művelődési Központ mögötti, megújult közösségi, fedett tér volt /A szerző felvétele/

A napokban náluk járt a QuArtist együttes, énekest is hoztak magukkal. Ők egy különleges vonósnégyes, amelyben az első hegedű szerepét a fagott tölti be. Számos felkérésnek tesznek eleget országszerte, többek között a Magyar Rádióban és megannyi ifjúsági koncerten. Lelkes közreműködői a Térzene programnak. A cél: hogy megkedveltessék és eljuttassák minden emberhez a klasszikus zenét. Műsorukon szerepelnek egyebek közt Ennio Morricone filmzenéi, vagy mesemuzsikák is, mint Vuk, Paff a bűvös sárkány, Dr. Bubó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában