koncert

2020.07.21. 13:03

Elköszönt a csabai közönségtől Gulyás Attila

Koncerttel búcsúzott hétfőn este Gulyás Attila a közönségtől.

N. Sz.

Gulyás Attila /Fotó: Imre György/

Fotó: Imre Gyorgy

A színművész kedvenc dalaival kedveskedett a nézőközönségnek, miközben a Kállai-díjas Kadelka László beszélgetett vele az elmúlt, Békéscsabán töltött időszakról és a terveiről. A búcsúesten Gulyinak, ahogy színésztársai hívják, meglepetésben is volt része: együtt énekelt Liszi Melinda színművésszel. A nosztalgiaestet a színház a nagy érdeklődésre tekintettel online is közvetítette.

A színész szeptembertől a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház csapatát erősíti, de mint mondta, az otthona mindig Békés megye marad. A művész elárulta, Nyíregyházán vendégszerepelt az Ezeregyéjszaka nagyszínpadi meseelőadásban, ami hatalmas élmény volt számára, a premier után pedig marasztalták.

Gulyás Attila /Fotó: Imre György/

– A Móricz Zsigmond Színház felkérése egy lehetőség a fejlődésre és a tapasztalatgyűjtésre. Ahány színház, annyiféle látásmód, ha most elmegyek, több lehetek – emelete ki.

Gulyás Attila Mezőberényben töltötte gyerekkorát, majd az érettségi vizsgát követően nyert felvételt a Békéscsabai Jókai Színház színiiskolájába, a megyeszékhelyen indult tehát a pályája, megannyi prózai és musical szerepben láthatták a nézők. Az Alföld északi csücskén többek között a Sweet Charity musical és a Szentivánéji álom várja majd, rendezni fogja Szente Vajk is, mint mondta, lesz bőven feladata.

– Várnak ott barátok is, de elköszönni nagyon nehéz az itteni emberektől, hiszen annyian ismernek és szeretnek. A Jókai színház gárdája a második családom, a kollégáimhoz szoros érzelmi szálak fűznek – tette hozzá. Gulyás Attila elárulta, a színpadon sokszor csak egymásra néznek társaival és azonnal ráhangolódnak a másikra. A Junior Prima díjas művész hozzátette, minden itt játszott darab emlékezetes számára valamiért, igazi szakmai sikert jelentett a Márió és a varázsló, kihívásként élte meg a Kabarét, szerette a Vidám kísérteteket és élvezte, ahogy a Pszichóban „rettegtek tőle”.

Van szerepálma, de megfogalmazása szerint minden olyan színpadi téma, aminek van létjogosultsága és segítheti az emberek fejlődését, őszintén érdekli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában