Békéscsaba

2020.02.04. 20:50

Stábtagokkal beszélgettek az irodalmi esten

Ismét megrendezték a Békéscsabai Irodalmi Esteket a megyeszékhelyen a városháza dísztermében, kedden este.

V. N.

Fotó: Imre Gyorgy

A 154. estet Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott Kányádi Sándor gondolataival nyitotta meg. Szavai szerint egyetlen batyunk, botunk, fegyverünk az anyanyelv. Batyu, melyet őseink hoztak magukkal, s mi visszük tovább. Bot, amire támaszkodhatunk, és fegyver, amivel védekezünk. – Erről szól a Békéscsabai Irodalmi Est, amely tizennégy év alatt cselekvőképes, aktív közösségé nőtte ki magát – fogalmazott a kormánymegbízott.

A program szerint Réger Wanda színművésznő, Robert Bronzi előadóművész, valamint Horváth Szabolcs műsorvezető olvasott fel klasszikus, és kortárs irodalmi műveket. A szervezésért és a rendezésért Frankó Attila felelt, mellette Zahorán Kitti rendezőasszisztensként dolgozott, a zenei aláfestést pedig Kabai Gábor szolgáltatta.

Az esten Janikovszky Éva „Kire ütött ez a gyerek” című könyvéből készült forgatókönyvet is felolvasták a készülőben lévő film főszereplői: Reviczky Gábor, Kovács István, Sajgál Erika. Ezt követően Varga Ádám rendező-producer és Janikovszky János, a Líra és a Móra kiadó tulajdonosa osztott meg pár érdekességet a közönséggel a könyvről, és az előttük álló forgatásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!