Orosháza

2024.05.24. 13:10

A szakképzésben tanulók sikereire büszke az iskola

A hazai és a nemzetközi versenyek legjobbjait és felkészítő tanáraikat jutalmazta a Gyulai Szakképzési Centrum, a díjátadó helyszínéül pedig az Orosházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskolát választották. Megtelt a közösségi tér tehetséges, sikeres fiatalokkal pénteken reggel.

Csete Ilona

Hegedűs Juditnak is szólt a taps

Fotó: A szerző felvétele

A Gyulai Szakképzési Centrum vezetése 2016-ban elindított egy szép hagyományt: akkor díjazta először a centrum részeként működő szakképző intézményekben tanuló, nemzetközi és országos szakmai versenyeken kiemelkedő eredményeket elért fiatalokat és felkészítőiket.

Pénteken, már 8. alkalommal tartották meg a díjátadót és a fogadást. Kovács Zsuzsanna, a centrum főigazgatója köszöntőjében emlékeztetett, 2015-ben alakultak a centrumok és azóta minden év májusában elismeréssel adóznak azoknak a diákjaiknak, akik remek versenyeredményekkel öregbítik iskoláikat.

Kovács Zsuzsa a motivált fiataloknak, felkészítőiknek mondott köszönetet
Fotó: A szerző felvétele

– Örömmel, elégedettséggel tölt el, hogy megtelt ez a hely. Ez nekünk sokat jelent, üzenetértéke van: fontos a szakképzés. A gazdaságban elfoglalt kiemelt szerepét, a piaci igényekre való reagálásunkat, a szakmai utánpótlást közvetíti. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem csak gazdasági elvárás a jó szakemberek képzése, de szükségünk van rájuk a mindennapi életünkben is. Valamit jól csinálunk, valljuk be. Intézményeinkben minőségi munka zajlik. Mindig akadnak olyan tanulók, akik motiváltak, érdeklődnek a választott szakmájuk iránt. S ha kinyílik előttük a lehetőség ajtaja, belépnek azon. S vannak olyan kollégáink az intézményünkben, a duális képzőhelyeken, akik felismerik tanítványaikban a lehetőséget, felébresztik bennük a tudásvágyat. A mai napon a versenyzőket és felkészítőiket ünnepeljük különböző szakmákban, amelyekben helytálltak. Büszkék vagyunk a több mint félszáz fiatalunkra, kollégáinkra.

Joó Gergő elsőként vette át az elismerést
Fotó: A szerző felvétele

– A szakmai kiváló tanulója versenyen elért eredményeknek, Joó Gergő országos győzelmének és Hegedűs Judit országos 2. helyezésének nagyon örültünk, együtt izgultunk értük, de boldogok voltunk mindenki más elért eredményéért is. Köszönet a sikerben részt vevő kollégáknak – és a támogató családoknak –, akik a fiatalokkal közösen  időt, fáradtságot nem ismerve felkészültek és remek teljesítményeket nyújtva öregbítették iskolánk és szakmájuk hírnevét – fogalmazott a főigazgató.

Orosházán 52 fiatal és 27 felkészítője vett át elismeréseket pénteken Kovács Zsuzsanna főigazgatótól, Simon István Tamás kancellártól és a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara osztályvezetőjétől, Mészárosné Szabó Annától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában