zenit

2019.08.16. 19:44

Ismét találkoznak a fúvósok Békéscsabán

Harmincharmadik alakalommal rendezik meg augusztus 16 és 18 között a Zenei Ifjúsági Találkozót és Fúvószenekari Fesztivált a megyeszékhelyen.

V. N.

Augusztus 17-19-Žn ismŽt v‡rja az Žrdekl?d?ket BŽkŽscsab‡n a 32. alkalommal megrendezett Zenei Ifjœs‡gi Tal‡lkoz— Žs Fœv—szenekari Fesztiv‡l, az orsz‡g egyik legn’v—sabb fœv—szenekari fesztiv‡lja, melynek f?vŽdnške Herczeg Tam‡s orsz‡ggy?lŽsi kŽpvisel? Anszikura KlarinŽt Kvartett el?ad‡sa

Fotó: Imre György

– Ugyan a verseny már nem része a programnak, de a ZENIT mai napig egy nagyon jó találkozási pont a fúvószenészeknek. Erre a három napra azok is eljönnek, akik már nem tagjai a zenekaroknak, de a rendezvény hangulata évről évre ide vonzza őket – mondta el Endreffy Petra, a Csabagyöngye Kulturális Központ kulturális szervezője.

Fotók: Imre György

A CSAKK által szervezett programot idén a XIV. Békéscsabai Klarinét-Szaxofon tábor zenekara nyitotta meg a főtéren, őket követte a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekara, a Körösparti Junior zenészekkel kiegészülve. A nap végén a Re-Flex Band és a Fourtissimo együttes várja a zene szerelmeseit.

Szombaton a Szólóhangszeresek Találkozóján bemutatkoznak a résztvevők. – Az este egyik nagy meglepetése pedig a SunCity Brass zenekar lesz, akik a fesztiválok állandó főszereplői. A szegedi fiatalok sajátos utcazenei hangulatot hoznak majd el a főtérre – árulta el Endreffy Petra. Repertoárjukban a mai modern zenéktől a 1990-es évek slágereiig minden megtalálható.

Vasárnap a Komáromi Egressy Fúvószenekar, a lengyelországi Krakowska Orkiestra Straromiejska formáció és a Brassdance mutatkozik majd be. A programsorozatnak a Főtér, a CSAKK Stég, valamint a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár ad otthont. A koncertek a tavalyi évhez hasonlóan, idén is díjtalanul látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában