művészet

2018.10.11. 19:50

Csabai alkotás is került a Stefániába

Huszonnyolc művész mellett Baji Miklós Zoltán, békéscsabai autodidakta performer, szobrász, festő és grafikus alkotása is helyet kapott a szerdán megnyitott budapesti Honvéd Kulturális Központ Stefánia Szoborparkjának 2018. évi Őszi Tárlatában.

V. E.

Baji Zoltán Miklós beszámolója szerint a Stefánia Palota mintegy négy éve együttműködésben van a Magyar Kultúra Alapítvánnyal, amelynek az alelnöke Klacsmann Péter, a kiállítás kurátora.

Beküldött felvétel.

Barátságuk útján, az ő felkérése alapján juthatott el a négy darabból álló tégla projektben készült Kelet őrzője elnevezésű szobra az Őszi Tárlatra. Alkotásáról elmondta, egy ősi imádkozó pózt, az úgynevezett orange tartást ábrázolja, amelyet korábban barlangrajzokon lehetett felfedezni. Hozzátette, ebből az anyagból már közel 300 szobrot készített az egészen apró méretűtől az életnagyságúig.

A parkról elmondta, hogy az tulajdonképpen egy zárt hely, ami reggeltől-estig nyitva tart, és bárki betérhet megnézni az ott található alkotásokat, amit szívből ajánl az arra járó Békés megyeieknek, mert véleménye szerint páratlan élményt nyújt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában