eseménysorozat

2018.05.18. 16:22

Egyházzenei kiállítás nyílt

Pénteken kora délután a „Luther lantjától a szentek hárfájáig – evangélikus egyházzene Magyarországon” című kiállítás megnyitójával folytatódott az Egyházzenei Fesztivál a Csabagyöngye Kulturális Központban.

B. O.

Elhangzott, hogy a templomi és otthoni éneklés mellett időről időre kialakultak olyan centrumok, ahol a magasabb szintű egyházzene művelésére is lehetőség nyílt. Az evangélikus egyházzene szép és élő példája annak, hogy az európai kulturális-művészeti értékek miként tudtak integrálódni a magyar társadalomba.

Fotó: Lehoczky Péter

Az evangélikus múzeum vendégkiállításán bemutatják hogyan vált a gyülekezeti éneklés egy nagyon gazdag, egyházzenei tradíció alapjává, amelyet a magyarországi evangélikusok is gondoznak és gazdagítanak.

A kiállítás kurátora, dr. Kertész Botond elmondta, a tárlattal a magyarországi evangélikus egyház gyökereit szeretnék bemutatni, illetve azt, hogy a hagyományok miként élnek tovább napjainkban is.

Az eseménysorozat szombaton folytatódik, amikor az evangélikus iskola udvarán ingyenes családi nappal várják a kicsiket és a nagyokat.

A csütörtökön megkezdődött Con Spirito Egyházzenei Fesztiválról szóló cikkünket ide kattintva tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában