online versmondás

2018.04.11. 10:51

Neten volt nyomon követhető a trefortos versfolyam

Online versfolyammal emlékezik meg a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a magyar költészet napjáról.

N.-L. V.

Az iskola kollégiumából irányított eseményt a bszc.hu, a taszi.hu, valamint a tajgazda.hu oldalon lehet nyomon követni szerda délelőtt 9 és 12 óra között. Csibor Géza szervező, kollégiumvezető lapunknak elmondta, összesen 510 meghívót küldött ki a világ különböző országaiban található magyar iskoláinak, melyből 21 csatlakozott a Versfolyam 2018 elnevezésű békéscsabai kezdeményezéshez.

Szükség esetén két fiatal is beállt verselni. Fotó: N.-L. V.

– A Google Hangouts segítségével hívjuk fel sorra azokat az iskolákat, melyek visszaigazoltak. Az első csoport a szlovákiai Komáromból jelentkezett be 9-kor, majd Kassa következett. A nap folyamán többek között New Yorkból, a walesi Newportból, az írországi Corkból és az ausztria Innsbruckból is lesznek kapcsolásaink. Több mint 100 magyar diák szaval magyar verset online délig – árulta el a szervező, akiben tavaly ötlött fel az online rendezvény gondolata.

A technikai hátteret a Békéscsabai Médiacentrum biztosította, a szervezésben az iskolán felül a Veritas Kulturális Egyesület is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában