videóval

2018.03.02. 21:35

Pribojszkiék koncertjével elkezdődött a Tavaszi Fesztivál

A Pribojszki Mátyás Band, illetve amerikai vendégeik, Bill Barrett és Lazy Brad Lewis közös koncertjével péntek este megkezdődött a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál április 7-éig tartó programsorozata a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Ny. L.

Szarvas Péter polgármester és Herczeg Tamás fesztiváligazgató egyaránt azt emelték ki, a Békéscsabai Tavaszi Fesztivált a hagyományai arra kötelezik, hogy évről évre megújulva, a kultúra megannyi műfajának képviselőit felvonultassa, és üde színfoltként hirdesse a tavasz közeledtét. A téltemető programok a fiatalabbaktól a felnőttekig mindenkit önfeledt kulturális szórakozásra hívnak.

 

A programsorozat összeállításánál a szervezők arra törekedtek, hogy minden művészeti terület elérhető legyen. Úgy, mint a komoly- és könnyűzene, kiállítások, színházi produkciók, könyvbemutatók, népzene. Így mindenki megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelőt. Elsődleges szempont volt, hogy egyrészt igényes produkciók jöjjenek létre, másrészt pedig a kultúrának sokféle területét képviseljék a programok. Szarvas Péter szólt arról, a külföldi és magyarországi professzionális művészek mellett fellépési lehetőséget biztosít a fesztivál a helyi, kiemelkedő amatőr és hivatásos művészeti együtteseknek és alkotóknak is.

– A sokrétű ajánlat, a kultúra különböző területeinek minden ízlést és igényt kielégítő kínálata, honfitársaink mellett az egyre több, bennünket felkereső külföldi részvétele hozzájárul ahhoz, hogy Békés megye elsőrangú kulturális eseményét bonyolítsuk le – emelte ki Herczeg Tamás.  A rendezvénysorozat öt héten keresztül több mint 40 programot kínál az érdeklődőknek. Az április 7-éig tartó összművészeti fesztivál több mint tízezer látogatót vonz minden évben, az eseménysorozatot 15 együttműködő szervezet szervezi 16 békéscsabai helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában