bábfesztivál galériával

2018.06.24. 19:49

Utoljára csendült fel vasárnap a fesztiváldal

A díjak átadásával befejeződött az idei békéscsabai bábfesztivàl. Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója elmondta, nagyon jó előadásokat láthatott a közönség a fesztivál minden napján.

Vásári Erzsébet

Bár mint igazgató, ő maga főként a technikai munkákban vett részt, ezért csak kevés előadást láthatott, de azok mind felejthetetlen élményt nyújtottak számára. Hozzátette, hogy az időjárás nem volt mindig kedvező számukra, de ettől függetlenül nagy volt az érdeklődés, hiszen a jegyek körülbelül nyolcvan százaléka elkelt. A babaszínházi előadásaik például mind telt házasok voltak. Elárulta, innentől azon dolgoznak majd, hogy három év múlva újra Békéscsabán láthassa a közönség a hazai és külföldi bábosok legjobbjait.

A zárónapon az utolsó előadás végeztével az öt tagú gyermekzsűri öt produkciónak ítélt meg díjat. A legjobb hazai előadásnak Lénárt András Con Animáját választotta. A legjobb külföldi előadás díját David Zuazola: Az idő játéka című előadása kapta. A legjobb zenei díjat a Vojtina Bábszínház Tessék engem megmenteni! darabja érdemelte. A legizgalmasabb bábkarakter a Magamura Alkotóműhely Dobronka Cirkusz, Világszám! és a legizgalmasabb látvány a Griff Bábszínház A 3 emeletes mesekönyve lett.

Borítókép: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában