horogra akadt a szerelem

2018.07.16. 13:59

Kifogta élete halát a randin, és feleségül ment a horgászhoz

Egy horgászatnak köszönheti, hogy megismerte egymást egy szeghalmi fiatal pár, akik jó néhány pecás randi és kifogott hal után már az életüket is összekötötték. Természetesen az esküvői fotókról sem hiányozhatott a csónak és a hal sem, sőt, Nagy István és Nagyné Fábián Beatrix Szilvia nászútjuk célpontjául is egy hazai horgásztavat választottak, hogy a mézeshetek alatt is tudjanak hódolni közös szenvedélyüknek.

B. A.

Nagy István és Fábián Szilvia egy iskolába jártak, ám aztán évekig nem hallottak egymás felől. A férfi­ egy nap a gyomaendrődi bányatavakhoz ment horgászni barátjával, és amikor ­annak házához visszaértek, Szilvia­ éppen ott vendégeskedett. ­Beszélgetni, majd később randizni kezdtek. Az első találkozások egyike is már egy ­közös horgászással indult, ahol a lány saját, gyermekkori­ rekordját megdöntve, egy 13,27 kilogrammos tükörpontyot húzott ki a tóból.

Habár a csókot a képen a kifogott ponty kapta Nagy Istvántól, a mindennapokban Nagyné Fábián Szilvia az, akivel ezután egy csónakban eveznek. Fotó: Ambruzs-Szabó József

– Gyere velem horgászni, és kifogod életed legnagyobb ­halát – Nagy István eképpen invitálta, akkor még barátnőjét a pecás randevúra.

– Így is történt. Sőt, a második közös vízparti találkozásunkkor egy másik rekordját is megdöntötte a kedvesem, amikor egy 11,75 kilogrammos amurt fogott ki. Párom számára nem volt idegen az efféle tevékenység, hiszen családjával rendszeresen jártak horgászni. Igaz, amíg ők a kis halakat, addig mi a nagy halakat vesszük célpontba, amelyeket aztán minden esetben vissza is engedünk. Catch&release, azaz fogd meg és engedd vissza – ez a mottónk, amelyet időközben mindketten magunkra­ is tetováltattunk. Halat is csak inkább rudacska formájában fogyasztunk – mondta Nagy István.

Bár a házasságkötési szertartás még januárban történt, de a fényképezéssel megvárták azt az időt, amikor a gyomaendrődi bányatónál – ahová a leggyakrabban járnak – már optimálisak voltak a körülmények. A fotózás előtt Nagy István két napig horgászott, hogy egy szép példánnyal karöltve tudjanak fényképezkedni, ám ezúttal nem volt elégedett a végeredménnyel, így egy barátja fogását, egy méretes tőpontyot „kértek” fel modellnek.

Fotó: Ambruzs-Szabó József

Ezek után már nem furcsa, hogy a lánykérés is horgászaton történt.

– Tavaly augusztusban, a párom születésnapján is a vízparton voltunk, ugyanis kijelentette, hogy minden év ezen napján ő semmi mást nem szeretne csinálni, csak horgászni. Ekkor kérte meg a kezemet is. Szeretem azt, hogy kint vagyunk a természetben, ahol csend és nyugalom van, akár kettesben, akár baráti­ társasággal megyünk horgászni.Aztán a nagy halak kifogása is motiváló, hiszen csodálatos, hogy akár húsz-harminc kilogramm feletti példányok is horogra akadhatnak. Izgatottan várom, mikor tudok újabb, saját rekordot dönteni – fejtette ki Nagyné Fábián Szilvia. Hozzátette, valószínű ha ő maga nem érdeklődne ennyire a horgászat iránt, ­talán a kapcsolatuk sem így alakul, hiszen mindketten szinte már megszállottjai a vízi­ sportnak.

Fotó: Ambruzs-Szabó József

A pár a lakodalmat is későbbre halasztotta, így a horgásztársakkal és a rokonokkal közösen augusztusban ülik meg a menyegzőt, melyet megelőzően a legénybúcsút is egy orosházi horgásztúrán pótolja be a férj.

A nászút is a pecázásról szólt

Kiderült, a közös horgászatok alkalmával a feleség amurból már kétszer is megdöntötte­ férje rekordját. Azon meg már végképp nem lehet csodálkozni, hogy a pár nászútja­ is a tokaji horgásztavakhoz­ vezet. Igaz, ebben a szerencsés véletlen is közrejátszott, ugyanis egy sorsoláson két horgászjegyet nyertek, és amikor elutaztak megnézni a helyszínt, kiderült, további kedvezmények is járnak a díj mellé, így a lakodalom után ötnapos, nászutas horgászaton vehetnek részt szeptemberben.

 

 

Fotó: Ambruzs-Szabó József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában