Építkezés

2018.05.19. 11:24

Július elejére már elkészülhet a jaminai egészségház

Az emeletes épületrész elkészült, most az eddig is rendelőként szolgáló részben dolgoznak főleg.

Licska Balázs

Tavaly október közepén adták és vették át a munkaterületet a Kolozsvári utcában, ahol azóta is javában zajlanak a munkálatok. A kivitelezés két ütemben valósul meg: először a volt bérlakásoknál, az emeletes épületben, valamint az eddig is rendelőként szolgáló épület hátsó, emelt padlószintű részében dolgoztak a szakemberek, másodszor pedig – ahogy most is – a rendelő fennmaradó, földszintes részében folyik a beruházás.

Fotók: Imre György

A városfejlesztési nonprofit­ kft.-nél elmondták: az első­ ütem szerinti munkálatok ­véget értek. A cégvezető­, dr. ­Sódar Anita­ részletezte: megvalósultak az építőmesteri, szak­ipari, épületgépészeti, elektromos munkák, a felvonót is beszerelték – annak áramellátásán pont tegnap dolgoztak, ezért volt áramszünet. Az emeletes épületben – amire hamarosan felkerül a nemesvakolat – a gyermekorvos és a védőnők, az emelt padlószintű részben a fogorvosok kapnak helyet.

– A második ütem keretében, az eddig is rendelőként szolgáló­ épületnél jelenleg a tetőszerkezet kialakításán dolgoznak, külsőből belső vízelvezetésre térnek át, modernre cserélik az elavult nyílászárókat, válaszfalakat építenek gipszkartonból, megy az aljzatbetonozás, amit a helyiségekben burkolás követ, illetve mindenhol mennek a gépészeti, villanyszerelési munkák – ismertették a kivitelező Bólem Építőipari Kft.-nél.

Mochnács Pál ügyvezető elmondta: feszített egy-másfél hónap következik, a tervek szerint június végén, július elején véget érhetnek a munkálatok. Mutatta, hogy miként lesznek a parkolók a zárt udvaron, hogyan lesz bekötve a víz és a szennyvíz, kiépítve a csapadékvizet elvezető csatorna. Hozzátette: a munkálatoknak nem hiányzott az eső, hiszen a parkolók kialakítását már el tudták volna kezdeni.

– Az orvosok – pár nap kivételével, amikor költözködni kellett – végig tudtak és tudnak dolgozni, az ellátásban tehát nem jelentettek problémát a munkálatok – hangsúlyozta­ Mochnács Pál. A beruházás a Terület- és Településfejlesz­tési Operatív Program keretében valósul meg, arra az önkormányzat a beadott pályázata mentén 350 millió forintos európai uniós támogatást nyert el.

Ahogy korábban Szarvas Péter polgármester, a ­Fidesz-frakció – például Hanó Miklós alpolgármester, dr. Ferenczi Attila tanácsnok, illetve a három jaminai önkormányzati képviselő, dr. Csicsely Ilona, dr. Fábián Ágnes és Kutyej Pál – kiemelte, most dr. Sódar Anita cégvezető is aláhúzta: a közgyűlés fajsúlyos döntést hozott akkor, amikor – hogy megvalósulhasson a beruházás – a kapott támogatás mellé további 58,2 millió forint saját erő biztosításáról is döntött.

Mochnács Pál, a kivitelező cég vezetője mutatta, hogy miként alakítják majd ki a parkolókat a zárt udvarban.

 

Ide-oda költöznek az orvosok

A fejlesztés teljes idejére a gyermekorvos a Kolozsvári­ utca 24. szám alá, a védőnők pedig a Batsányi utca 5. szám alá költöztek. Most, hogy véget­ ért az első ütem, a fogorvosok­ az elkészült, végleges rendelőikbe költöztek – az most a ­Batsányi utca felől közelít­hető meg –, a háziorvosok pedig ideiglenesen az emeletes – a kiírás szerint felújított – épületet vették birtokba.

– A kivitelezési munkák teljes­ befejezését követően áll be a végleges rend – mondta dr. Sódar Anita. A háziorvosok az emeletes épületrészből visszaköltöznek végleges helyükre, a jelenleg zajló második ütem során elkészülő rendelőikbe. Az emeletes épületrészbe kerülnek a – most Jamina más részein elhelyezett – védőnők és a gyermekorvos. A fogorvosok maradnak a jelenlegi helyükön.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában