Kamionhúzó Országos Bajnokság

2018.10.15. 19:52

Ismét Kónya Gergő az ország legjobb kamionhúzója

2016 után idén ismét a csárdaszállási Kónya Gergő bizonyult az ország legjobb kamionhúzójának.

Papp Gábor

A Kamionhúzó Országos Bajnokságot ebben az évben Csornán rendezték meg, ahol hazánk jelenlegi legjobb kamionhúzói mérték össze erejüket. A kategóriában kilencen álltak rajthoz, és küzdöttek meg a 8,5 tonnás monstrummal.

A verseny két húzástípusból állt. Először a rájuk csatolt hám segítségével, állva kellett a kamiont húsz méterre elhúzniuk az indulóknak, majd ezt követőn el kellett húzni ugyanezen a távon úgy is az óriási járművet, hogy a versenyző szemben ült a kamionnal, megtámaszkodott és egy kötél, illetve karjai segítségével mozgatta azt. A két gyakorlat időeredménye alapján született meg az összetett eredmény.

A versengésre népes mezőny gyűlt össze, könnyebb és nehezebb testsúlyú sportolók egyaránt meg mérették magukat. Voltak 167 és 172 kilogrammos testsúlyú indulók is, akik mellett Gergő 152 kilója szinte kevésnek tűnt. A hámmal történő húzásnál előnyt jelenthet a testtömeg, hiszen nem mindegy hogy egy 100 kilós vagy 170 kilós test feszíti meg a kötelet. Kónya Gergő ebben a számban a második legjobb időt érte el, 16.46 másodperccel, alig 0,6 másodperccel lemaradva Véró Alextól.

Beküldött fotó

– Bíztam az ülve húzásban, tudtam itt van esélyem behozni a 0,6 másodperces lemaradást és az élre állhatok – számolt be a versenyről lapunknak Kónya Gergő, aki 18,67 másodperc alatt húzta a célba a 8,5 tonnás fémszörnyet a második etapban. Ezzel megnyerte a versenyszámot, és összetettben is az élre állt, így 2016 után 2018-ban is a csárdaszállási fiatalember lett az ország legjobb kamionhúzója.

Kérdésünkre Kónya Gergő kiemelte, a bajnokságot sok-sok hónap kemény munka előzte meg az edzőteremben.

– Magamat sem kímélve erősítettem az izmaimat olykor egyáltalán nem szokványos gyakorlatokkal – ecsetelte. Mint megtudtuk, előfordult, hogy edzésen nyakban cipelt 400 kilót, többször átforgatott egy 510 kilós traktorgumit, földről emelt fel 300 kilót, és a feje felé nyomott 150 kilót.

Gergő jövőre ismét rajthoz áll, és igyekszik megismételni idei sikerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában