díjátadó

2018.04.20. 17:12

Dr. Gulyás Olga sikeres orvos, édesanya, feleség

Orosháza városalapítási évfordulója előtti napokban, az Orosháza hét keretében a gimnáziumi képzés 85. évfordulója előtt tisztelgő Táncsics gimnázium is programsorozattal teszi emlékezetessé 2018 tavaszát.

Cs. I.

A Primus Inter Pares díjátadók sorában elismerést vett át Gabányi Géza, a Svájcban élő evangélikus lelkész, a város, az oktatási intézmény mecénása. Elismerést kapott dr. Szilassi Lajos, aki szintén itt érettségizett. Számos alkalommal vállalt előadást a középiskolában, alma materével hosszú évek óta élő kapcsolatot alakított ki. Főiskolai tanárként és mentortanárként mindig ösztönözte és támogatta a kreatív tudást. 2011-ben alapította meg az iskolában a kreatív közösségeket támogató Heptaéder díjat.

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a VINCULUM Közhasznú Egyesület vezetése jelölési jogával élve egyhangúan kinyilvánította dr. Gulyás Olga Primus Inter Pares díjra jelölését.

A pénteki díjátadón elhangzott: dr. Gulyás Olga 1971-ben érettségizett az Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban. A 2005-ben újjáalakult öregdiák baráti kör VINCULUM Közhasznú Egyesület alapító tagja. Mindig is orosházi maradt, annak ellenére, hogy munkássága és élete több évtizedre az Amerikai Egyesült Államokhoz kötötte. Jelentős tehetségtámogató díjakkal, adományokkal és szervező munkával támogatója az iskola, valamint az egyesület mindennapi munkájának, céljainak.

Dr. Blahó János igazgató az ünnepségen elmondta, dr. Gulyás Olga édesanya, orvos és sikeres feleség – és minden sikeres asszony mellett ott áll egy sikeres, támogató férj, dr. Kaáli Géza professzor.

Bojtor István alpolgármester méltatásában kiemelte, dr. Gulyás Olga gazdag életpályáját meghatározta a családi háttér (az édesapa, dr. Gulyás Mihály volt a rendszerváltás utáni első polgármester Orosházán), a városhoz való kötődése szoros, eltéphetetlen.

Mostantól az ő fényképe is gazdagítja a Táncsics zsibongójának a falát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában