Lakossági fórum

2018.03.21. 19:14

Dél-Békés erőssége a jó közbiztonság

Bakondi György, a miniszterelnök főtanácsadója volt a vendége a Fidesz 4. számú választókörzetének.

Cs. I.

A házigazda, Simonka György országgyűlési képviselő a tótkomlósi lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón bevezetőjében hangsúlyozta, az igen hátrányos helyzetben lévő Dél-Békésnek erőssége a jó közbiztonság. Ennek a nyugalomnak a megőrzése a cél a folytatásban is. Az elöregedő népesség biztonságérzetét a határvadászok, a rendőrség, a polgárőrök közös erővel garantálják.

– Nem érdekünk, hogy a kerítést lebontsák. A biztonság jegyében 2018-ban korszakváltásra készülünk. A munka, a párbeszéd van középpontban és nem a vita, a gyűlölködés.

Bakondi György a migrációs folyamat hatásairól, a kormányzati intézkedésekről szólt, kiemelte, a szilárd határbiztonság az alapja a szuverenitásnak és a belső biztonságnak. Újságírói kérdésre elhangzott, a román határszakaszon olyan intézkedések történtek, hogy a kerítésépítés bármikor folytatható, ha azt a migrációs folyamatok megkívánják. A román féllel jó az együttműködés, a kamerarendszer, a határvadászok jól végzik a dolgukat.

Simonka György és Bakondi György tartott sajtótájékoztatót. A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában