iskolakezdés

2018.08.19. 15:13

Becsengetésig minden tanszert meg kell venni

Közeledik a 2018/2019-es tanév kezdete, az iskola előtti utolsó hetekben a szülők tanszervásárlásba kezdenek. A legizgatottabb a leendő elsősök családja lehet, akiknek minden újdonság, nem ismerik a márkákat és nem tudhatják, melyik típusú ceruza vagy füzet fog beválni.

Vásári Erzsébet

Egy békéscsabai édesanya elmondta, leendő negyedik osztályos kislányával együtt vásárolja meg az iskolai kellékeket. A válogatásban segítségükre van az előző év végén kiadott tanszerlista, melyen pár dologhoz a kért márkát is megjelölték a tanárok. Minden évben augusztus közepén indulnak bevásárolni, és lehetőleg egy helyről szereznek be mindent, egyedül az iskolatáskát vették meg korábban egy nyaralás során, mert egyedit szerettek volna.

A gyerekek izgatottan válogatják ki az új felszereléseiket.

A füzetek és írószerek kiválasztásánál elsősorban a gyermek ízlését nézik, de bekerül a kosárba néhány olcsóbb, egyszerűbb darab is.

Podani György, a Notebook-info Kft. ügyvezetője elmondta, a füzetek és írószerek mellett manapság a laptopok és ­notebookok a legkeresettebbek a beiskolázás időszakában, kifejezetten a felsőoktatásban. Ennél a korosztálynál elengedhetetlen a használatuk, hiszen a tantárgyak felvételét és a vizsgára jelentkezést is számítógépen, interneten keresztül tudják megtenni a hallgatók, később a legtöbben jegyzeteiket is gépükön írják és tárolják. Ez utóbbi miatt az asztali gépeket – és lassan a laptopokat is – félresöpri a piacon a notebook, hiszen tudása az előbbiekéhez hasonló, viszont mérete miatt kényelmesen hordozható.

Fotók: Imre György

Hozzátette, általános iskolában és középiskolában a gyerekeknek nincs szükségük hordozható számítógépre, mert a tanórákon az iskolai asztali gépeket használják, de a tanároknak már állandó kellék lett. Ezekben az iskolákban Békéscsabán az előző években a tanárok többsége kapott laptopot, és mondhatni, 90 százalékuk rendszeresen használja azt munkája során az elektronikus napló vezetésében, az interaktív táblák és anyagok elkészítésében, s az otthoni tanórákra való felkészülésben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában