Almán, aludttejen él a bántalmazott kakas

2024.05.14. 09:49

Sanyi állapota stagnál, de taraja fakó, teste pihekönnyű

Sokan aggódnak Sanyiért, Békéscsaba közkakasáért, mióta bántalmazták, és el kellett hagynia négy év után lakóhelyét, a békéscsabai Munkácsy teret. Azóta a Fekete-tanyán gyógyul. Fekete Vanda, a tanya tulajdonosa kedden kora reggel jelentkezett Sanyi állapotával kapcsolatban, e szerint a csabaiak – és már szinte az egész ország – kedvenc kakasának állapota stagnál.

Nyemcsok László

Sanyi teste nagyon „összeesett”, taraja fakó

Forrás: Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport/Facebook

Mint arról már többször hírt adtunk, bántalmazása után május 1-jén került ki a békéscsabai Fekete-tanyára Sanyi, Békéscsaba közkakasa. Fekete Vanda a Békéscsaba Munkácsy tér Sanyi kakas csoport Facebook-oldalán kedden kora reggel közölte, Sanyi állapota stagnál, se nem jobb, se nem rosszabb. Kezelték a külső és belső élősködők ellen is. Étvágya van rendesen, viszont pihekönnyű.

– Megtudtuk, hogy nagyon szereti az almát, úgy hogy azt minden nap kap, egy kis aludttejjel kiegészítve – hangsúlyozta Vanda. – Jönnek hozzá látogatók, igyekszem mindenkit fogadni, mindenkinek válaszolni, de egy kis türelmet kérek. Én az állattartás mellett dolgozom, sokszor nem egyszerű mindent mindennel összehangolni. Tervezünk „nyílt napot” tartani valamelyik hétvégén, erről időben tájékoztatást adok, hogy mindenki el tudjon jönni, aki szeretné látni Sanyit és a többi állatkánkat.

Több hozzászóló megemlítette, hogy Sanyi jó kezekben van, de nagyon féltik. Valóban „összeesett” a teste, és nagyon fakó a taraja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában