Fejlesztés

2024.05.15. 13:37

Parkolókat építenek, amivel a sérült gyermekeket és családjaikat segítik Gyulán

A sérült gyermekeket és családjaikat segítik újabb parkolók építésével a gyulai gyógypedagógiai intézmény előtt – közölte Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármester kiemelte, új parkolókat építenek, három párhuzamos felállású személygépkocsi-parkolóhelyet alakítanak ki 10 helyszínes, 255 millió forintos, 100 százalékban önerőből finanszírozott útfelújítási beruházássorozatuk keretében.

Papp Gábor

Az előzményekről kifejtette, a reggeli órákban és a tanítás végén a szülők, rokonok nehezen találnak parkolót a gyógypedagógiai intézmény környékén. Az intézmény kérte, hogy javítsanak a helyzeten, ezért parkolókat építenek a helyszínen. 

Dr. Görgényi Ernő jelentette be, hogy parkolókat építenek gyógypedagógiai intézmény előtt
Dr. Görgényi Ernő jelentette be, hogy parkolókat építenek gyógypedagógiai intézmény előtt. Fotó: Dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala

Parkolókat építenek, folyamatosak a fejlesztések

– Lépésről lépésre fejlesztjük a várost, korábban már építettünk itt új parkolókat, de akkor nem volt pénz valamennyi tervezett parkolóhely kivitelezésére. A beruházás második ütemét most valósítjuk meg a városi út- és parkolóépítési programunk keretében – fogalmazott dr. Görgényi Ernő. – A Szent István utca 34. szám, a Pánczél Imre EGYMI előtti zöldfelületen három párhuzamos felállású személygépkocsi-parkolóhelyet alakítanak ki 10 helyszínes, 255 millió forintos, 100 százalékban önerőből finanszírozott útfelújítási beruházássorozatunk keretében. A parkolók építésével párhuzamosan felújítjuk a Szent István utca 34. szám előtti ingatlan meglévő aszfaltburkolatú kapubejáróját is.

A vízszintesen, illetve magasságukban is a meglévő burkolatokhoz, épületekhez és terepviszonyokhoz igazított parkolóhelyeket beton gerendába rakott kiemelt szegély határolja majd, a parkolók hossza egyenként 6 méter, míg szélességük 2,5 méter lesz. Az új parkolók környezetében a csapadékvíz elvezetése zárt gravitációs csatornában megoldott, a parkoló területén keletkező csapadékvizet két új folyóka kiépítésével fogják becsatlakoztatni a meglévő folyókákhoz, így vezetve el a parkoló területén keletkező csapadékvizet. A parkolóhelyeket, valamint az érintett kapubejáróban való megállás tiltását fehér burkolati jel felfestésével fogják jelölni.

A helyszínen a kivitelezés ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozás várható, így a Szent István utca úttestje is le fog szűkülni. A beruházás költsége bruttó 3 millió 443 ezer 961 forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában