Évforduló

2024.04.09. 17:45

Méter150 címmel indul különleges tippelési játék Békéscsabán

Méter150 címmel indít a méter, kilogramm, liter, mint egységes mértékegység bevezetésének 150. évfordulója alkalmából tippelési játékot a Munkácsy Mihály Emlékház közreműködésével a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar – jelentette be a főpályaudvaron megtartott kedd délelőtti sajtótájékoztatón Sós Imre „állomásfőnök és Laszkó Tímea, az emlékház vezetője. A Méter150 érdekes és színes kihívást jelent az érdeklődők számára.

Papp Gábor

Idén április 17-én lesz 150 éve, hogy Magyarországon bevezették az egységes mértékegységrendszert. Erre az alkalomra a helyi termékek jegyében, illetve a Munkácsy 180 emlékév kapcsán Méter150 elnevezéssel tippelési játékot indítottunk – emelte ki Sós Imre

Sós Imre és Laszkó Tímea
Sós Imre és Laszkó Tímea ismertette a Méter150 játék érdekességeit
Fotó:  Bencsik Ádám

Méter150: különleges kihívás vár az érdeklődőkre

A kihívás részeként a három mértékegységben, méterben, kilogrammban és literben kell megtippelni a játék kérdéseit. Az első feladat, hogy a vállalkozó kedvűek tippeljék meg, hogy a turisztikai főpályaudvaron található Munkácsy Mihály díjasok installáció jobb oldali felső sarkától indulva a Munkácsy Mihály Emlékház előterében található eredeti szobor teteje között mekkora méterben a távolság.

A második kihívás, hogy tippeljék meg hány kilogramm a Munkácsy Mihály Emlékház Munkácsy termében található bőrkötéses könyv. A harmadik kérdés talán a legösszetettebb. Ennek részeként azt kell megtippelni, hogy a turisztikai főpályaudvar mellett, a parton megjelölt kétméteres szakaszon az Élővíz-csatornában, az április 17-i vízállás szerint hány liter víz lesz. Mint kiemelte, a méréskor jelen lesz Horváthné Kőhalmi Erika, a Magyar Mérésügyi Egyesület 1874 elnöke, aki ellen fogja jegyezni az eredményeket.

Kolbász, sajt, pálinka a nyeremény

A feladatok alapján a három legjobb tippelő ajándékot kap. Egy méter csabai kolbász, egy kilogramm békési sajt és egy liter gyulai pálinka talál gazdára. 

Laszkó Tímea elmondta, idén ünneplik Munkácsy születésének 180. évfordulóját, amire a város, illetve a Munkácsy negyedben található intézmények is számos programmal készülnek. Az emlékházban kiállítással és különböző előadásokkal, programokkal várják a felnőtteket és a gyermekeket, illetve természetesen szívesen csatlakoztak a turisztikai főpályaudvar egyedi kezdeményezéséhez is, amit online, az egész országban szeretnék népszerűsíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában