Beol podcast

2022.12.11. 10:05

A hagymás babtól a kisvonatig: a Beol podcast vendége Sós Imre

Vasárnapi podcast-sorozatunkban ezúttal egy ötletgyártó kisiparossal, Sós Imrével, a Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnökével, a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnökével beszélgettünk.

P. G.

A Beol podcast heti vendége: Sós Imre /Fotó: Gál Csaba/

Egyebek mellett szó esett arról, hogy miként született meg a békéscsabai kisvonat ötlete, és hogyan lehetett egyáltalán hozzájutni a ritkaságnak számító szerelvényhez. Sós Imre mesélt arról is, hogy mintegy két évtizeddel ezelőtt hogyan indította el az Élővíz-csatorna emléktúrákat, majd az Indián Kenu Túlélőversenyt, amivel ráirányította a figyelmet a különleges természeti környezetre. 

Beszélgettünk arról is, hogy miként barátkozott össze a legendás kiváló kenussal, Wichmann Tamással. A podcastből kiderül az is, hogy Sós Imre miként és miért gyűjtött össze nyolcezer cigicsikket, és még az egykori gyulai SZOT-üdülő, valamint a Bud Spencer-Terence Hill filmekből ismert hagymás bab is szóba került.

Sós Imre egy igazi ötletgyártó kisiparos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában