Saccolás

2024.04.17. 16:34

Méter150: kolbászt, sajtot és pálinkát nyertek a tippelők - galériával, videóval

A hivatalos méréseket és azok ellenjegyzését követően kihirdették a Méter150 című különleges tippelési játék eredményeit szerdán délelőtt a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron. Sós Imre állomásfőnök a méter, kilogramm, liter, mint egységes mértékegység bevezetésének 150. évfordulója alkalmából indította el a kihívást a Munkácsy Mihály Emlékház közreműködésével. A Méter150 című játékon három érdekes kérdést kellett megsaccolni.

Papp Gábor

A kihívás részeként a három mértékegységben, méterben, kilogrammban és literben kellett megtippelni a játék kérdéseit. A Méter150 első feladataként a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron található Munkácsy Mihály díjasok installáció jobb oldali felső sarkától indulva a Munkácsy Mihály Emlékház előterében található eredeti szobor teteje közötti távolságot kellett megsaccolni. Az eredmény 371,08 méter lett. 

Méter150, tippelős, játék, eredményhirdetés
A Méter150 számos érdekes feladatot tartalmazott
Fotó: Kócsi Zsuzsanna

Méter150: könyv és víz

Második kihívásként azt tippelhették meg, hogy hány kilogramm a Munkácsy Mihály Emlékház Munkácsy termében található bőrkötéses könyv. A kötet súlya 1,46 kilóra rúg.

A harmadik kérdés volt talán a legösszetettebb. Ennek részeként azt kellett megtippelni, hogy a turisztikai főpályaudvar mellett, a parton megjelölt kétméteres szakaszon az Élővíz-csatornában, a szerdai vízállás szerint hány liter víz volt. Ez a szám elérte a 47 ezer 386 liter. Mindhárom mérést erre szakosodott cégek, szakemberek végezték el, azokat pedig Horváthné Kőhalmi Erika, a Magyar Mérésügyi Egyesület 1874 elnöke jegyezte ellen, aki az eredményhirdetés előtt kis előadást is tartott a mértékegységek kialakulásával kapcsolatban.

Kolbász, sajt és pálinka a nyeremény

Az összetett eredmény 47387,46 lett. A legjobban tippelők különleges Békés vármegyei helyi termékeket nyertek. Az egy méter csabai Knyihár-féle házikolbászt Szabó-Kölüs Andrea, az egy kiló békési, Madzagfalvi Kézműves sajtot Kemény Bianka, az egy liter gyulai almapálinkát pedig Tuska László veheti át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában