Időszerűség

2024.04.11. 12:18

Évértékelő értekezlet tartottak a Békés Vármegyei Főügyészségen

A Békés Vármegyei Főügyészség tavalyi tevékenységének értékelését tartották a kedden megtartott összügyészi értekezleten, amelyen jelen volt dr. Ibolya Tibor büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes is.

Papp Gábor

Dr. Berg Márta főügyész beszámolójában összefoglalta a szervezet előző évének legfőbb szervezeti, személyzeti és gazdasági mutatóit. Kiemelte, hogy takarékosságra törekvő, kiegyensúlyozott gazdálkodási tevékenységet folytatott a vármegyei főügyészség. A személyügyi helyzet értékelése kapcsán rámutatott az utánpótlás biztosításával összefüggő feladatokra.      

értékelés, összefoglaló, ügyészség
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

                         

A büntetőjogi szakági tevékenység értékelése során dr. Havrán Ákos főügyészhelyettes beszámolt arról, hogy nagyobb arányban emelkedett az elrendelt nyomozások száma tavaly. Az adatok értékelése során fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a bírósági döntések jelentős hányada megegyezett a vádiratokban foglaltakkal, míg a váderedményesség közelített a 100 százalékhoz. Részletezte továbbá a büntetőeljárások időszerűsége érdekében kifejtett erőfeszítéseket.

Dr. Juhász Lajos közjogi főügyészhelyettes a szakág értékelése során kiemelte a saját kezdeményezésű ügyek számának jelentős növekedését. Rámutatott továbbá a büntetőjogi szakággal folytatott eredményes együttműködésre is.

Dr. Ibolya Tibor legfőbb ügyész helyettes a főügyészség tevékenységének értékelése körében kifejtette, hogy a beszámoló adatai alapján a vármegye ügyészei magas színvonalon végzik tevékenységüket. A jövőre nézve egyebek mellett felhívta az értekezlet résztvevőinek a figyelmét az online bűnözés elszaporodására és az ezzel kapcsolatos feladatokra.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában