Tótkomlós

2024.04.09. 12:55

Ébred Csipkerózsika álmából a művelődési ház

A tótkomlósiak művelődési házát 1979-ben adták át. Az elmúlt 15 évben zárva volt. Most ébredezik Csipkerózsika álmából az épület – hangzott el azon a keddi sajtótájékoztatón, ahol Zsura Zoltán polgármester számolt be a több mint 400 millió forintos pályázati forrásból megvalósuló fejlesztésről.

Csete Ilona

Tótkomlós önkormányzata a TOP Plusz keretében pályázati pénzt nyert a művelődési ház energetikai fejlesztésére. A 100 százalékos vissza nem térítendő támogatásból, a 437 millió forintból, már jól látható, ahogy kívülről is megszépül az épület.

fejlesztés, felújítás, művelődési ház
A komlósi művelődési ház komplex energetikai felújítását végzik a kivitelezők. Zsura Zoltán polgármester a beruházás részleteiről számolt be. Fotó: Csete Ilona

Az uniós támogatás segítségével a tótkomlósi művelődési ház épületének komplex energetikai fejlesztése valósul meg. A projekt lassan a befejezéséhez ér – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az ingatlan homlokzata és a födém hőszigetelése megvalósult, kicserélték a külső nyílászárókat és a meglévő világítótesteket korszerű, LED-es izzók váltották. Kiépítették a 306,5 kW-os hőszivattyús VRF rendszert. Telepítettek napelemeket. A házban modern szellőző és légkondicionáló berendezéseket helyeztek el. További cél az épület projektarányos akadálymentesítése.

A város megújuló kulturális, közösségi létesítményét várhatóan május közepén át.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában