Szarvas

2024.03.28. 08:58

Szakács Mihályné tartott előadást a pedagógiai karon

A napokban folytatódott a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Szakkollégium programsorozata, amelynek keretében ezúttal vitafórummal egybekötött előadást tartott Szakács Mihályné dr. nyugalmazott főiskolai tanár „A pedagógus hivatás-mesterség értékei” címmel.

Vásári Erzsébet

Szakács Mihályné dr. nyugalmazott főiskolai tanár adta át ismereteit a szakkollégiumban. Fotó: GFE PK

A szarvasi pedagógiai kar beszámolójából kiderült, az előadás első részében az értékelméletek, a pedagógus értékőrző, értékválasztó, értékközvetítő, értékteremtő szerepe került fókuszba, illetve itt szólt még Szakács Mihályné dr. nyugalmazott főiskolai tanár a pedagógus mesterség, avagy maga a hivatás szépségeiről. Ezt követően az előadó fontos gondolatokat osztott meg a pedagógus szerepről, kiemelve e hivatás gyakorlásával összefüggésben az alázatot (nyitottá tesz a másik ember felé, saját határaink belátása), a küldetéstudatot („a gyermekekért vagyunk, ők hivatásunk lényege”) és az örök szolgálatot. 

Előadásában Marica néni kitért továbbá a pedagógus szerepek változásaira, az életpályával összefüggő kérdésekre is, lezárásaként pedig külön is hangsúlyozta az idézetet, miszerint „Örök szolgálatunk új szerepeinkben, feladataink sokféleségében nem változhat”. Végül ismertették: a rendezvény a Szakkollégiumok tehetséggondozó programjainak támogatásával valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában