Motorozás

2024.03.30. 08:13

Motoros családi napot tartottak Szarvason

A Honvédelmi Sportközpont adott otthont annak a motoros és családi napnak, amit pénteken tartottak. Az eseményen több, mint száz motoros vett részt, akiknek elméleti és gyakorlati tréninget is tartottak.

Vásári Erzsébet

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán közzétett beszámolójából kiderült, hogy több mint 100 motoros és családtagjaik töltöttek el egy kellemes napot pénteken Szarvason. Szezonnyitó motoros tréninget tartott ugyanis a városi rendőrkapitányság a Honvédelmi Sportközpontban. A rendőrség meghívására a HUMDA Zrt. egy közel negyvenfős stábbal érkezett a rendezvényre. A tapasztalt instruktorok elméleti és gyakorlati oktatást is tartottak. Ez utóbbin olyan pályákat alakítottak ki, amelyeken olyan különböző manővereket lehetett gyakorolni, mint az intenzív fékezés, vagy a kikerülés. Hangsúlyozták: fontos, hogy ezek a mozdulatok rutinszerűek legyenek, hiszen így nagyobb eséllyel kerülhetik el a motorosok azt, hogy balesetet szenvedjenek.

motoros, családi nap, rendőrség, tréning, Szarvas
Több mint száz motoros vett részt a tréninggel egybekötött családi napon, Szarvason. Fotó: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A programra természetesen nem csupán a motorosokat, hanem a gyermekeket is várták. Nekik színezősarokkal, szimulátorral, rollerpályával és számos játékkal készültek a szervezők, akik bíznak abban, hogy mindenki, aki ott volt, vitt magával valamit, amellyel tenni tud a saját biztonságáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában