Orosháza

2024.03.27. 10:47

A matematika az erősségük

Az orosházi Táncsics gimnázium matematika munkaközössége mindig is nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra. Számtalan matematikaverseny résztvevői a diákok a kisgimnáziumi korosztálytól a végzős évfolyamig. Kiváló eredményeik a Zrínyi Ilona versenyhez kötődnek, amit a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervez minden évben.

Csete Ilona

A Táncsics tehetséges diákjai: Popon Petra, Szabó Csanád, Alzubi Maryam

Forrás: Facebook

Az orosházi Táncsics gimnázium matematika munkaközössége mindig is nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra. Számtalan matematikaverseny résztvevői a diákok a kisgimnáziumi korosztálytól a végzős évfolyamig. Kiváló eredményeik a Zrínyi Ilona matematikaversenyhez kötődnek, amit a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervez minden évben.

Idén 13 tanuló képviselte a Táncsics gimnáziumot, akik közül továbbjutott 11 a városi fordulóból. Közülük is kiemelkedik a 9. B. osztályos Szabó Csongor Levente, aki vármegyei 2., és Major Lénárd Ákos, aki vármegyei 4. helyezést ért el. Ők hárman Molnár Bélával kiegészülve (vármegyei 11. hely) csapatban a 2. legjobbnak bizonyultak az egész régióban.

Major Lénárd, Molnár Béla, Szabó Csongor

Ám ezzel nem ér véget a névsor, ugyanis további szép eredményeket ért el Viczián Márk 11. B. (vármegyei 3. helyezett), Dékány Bence és Liszkai Réka 10. B. osztályos tanulók (vármegyei 6. és 8. hely).

A kisgimnáziumi korosztályból a 7/8-as Alzubi Maryam, Popon Petra és Szabó Csanád csapatban a vármegye 8. legjobbja lett. A diákok felkészítő tanárai voltak: Kulcsár-Magola Helga, Nagyné Dömötör Márta, Albert Roland és Marosvölgyiné Rideg Ágnes.

A tanév még koránt sem ért véget, az április 28-án Szegeden megrendezésre kerülő Medve Matek elnevezésű versenyt is várják az iskola diákjai, ahol tíznél is több csapat képviseli a Táncsics gimnáziumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában