Aszfaltoznak is

2024.03.30. 12:23

Ilyen fejlesztések jönnek Füzesgyarmaton

Két jelentős beruházással kapcsolatban kezdődhetnek el a közbeszerzési eljárások – ismertette Koncz Imre, Füzesgyarmat polgármestere. Egyrészt 16 utcában aszfaltoznak, másrészt pedig a közterületeket, zöldterületeket fejlesztik a város több helyszínén.

Licska Balázs

A TOP Plusz keretében 344 millió forintot nyert az önkormányzat belterületi utak fejlesztésére. A beruházás során több mint 3800 méteren építenek aszfaltutat a jelenleg csak útalappal rendelkező szakaszokon. A projekt összesen 16 utcát érint, mégpedig a Bajza, a Szigligeti, a Zrínyi, a Simonyi, a Kölcsey, a Bem, a Dózsa, a Lenkei, a Május 1., a Kőrösi Csoma Sándor, a Kisfaludy, a Vécsey, a Táncsics, az Akácfa, az Erkel és a Berzsenyi utcákat.

aszfaltozas, útfelújítás, közbeszerzés
Tizenhat, jelenleg csak útalappal rendelkező utcát burkolnak le a városban. Illusztráció: MW
Fotó: Czinege Melinda

Ugyancsak a TOP Plusz keretében közel 150 millió forintos támogatáshoz jutott a város. A projekt keretében fejlesztések várhatók a Hegyes János városi könyvtár környékén, rendbe teszik a zöldfelületeket, kondiparkot építenek és utcabútorokat helyeznek ki. A Kastélypark fürdőnél további parkolókat alakítanak ki. Emellett valamennyi kerékpárutat is építenek, a sárszigeti városrész felé és az óvoda irányába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában