Testületi ülés

2024.02.06. 15:51

Több szerződésről is döntöttek az eleki képviselők

A napokban tartották meg Eleken az önkormányzat képviselő-testületének idei első ülését, amelynek a nyílt részén 14 napirendi pontot tárgyalt a grémium, majd zárt ülésen folytatták a munkát, ahol további 3 napirendi pontot tárgyaltak.

Vásári Erzsébet

A nyílt ülésen 14 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők.

Szelezsán György polgármester még az ülés elején a korábbi testületi ülés óta történt fontosabb eseményekről és elvégzett munkáról tartott beszámolót, majd  2023. és 2024. évi szabadságáról is tájékoztatta a testületet és az érdeklődőket.

Az ülésen elfogadták a mozgáskorlátozott egyesület részére tavaly nyújtott támogatás beszámolóját, illetve a Medicopter Alapítvány kérelmére 50 ezer forintos működési támogatást szavaztak meg. A Naplemente Idősek Otthona vonatkozásában pályázatot írtak ki intézményvezetői állás betöltésére, mivel a jelenlegi vezető jogszabályban foglalt 5 éves kinevezése lejárt.

A továbbiakban az óvoda és bölcsőde ügyében is meghoztak néhány szükséges döntést. Zárt ülésen elfogadták a pedagógus béremelés tekintetében az intézményvezető illetményét. Nyílt ülésen pedig vezetői javaslatra döntöttek az intézmény nyári és téli zárva tartásáról. Szintén nyílt ülésen kellett dönteniük a jogszabály változások miatt az óvodaés bölcsőde alapító okiratának módosításáról. Végül az intézmény személyi állományának létszám változásáról is döntés született, miszerint intézményvezetői kérelemre egy karbantartóval növelték a létszámot.

A képviselő-testület nyílt ülésén támogatta az új gyermekháziorvosok személyét és a velük megköttetett szerződéseket, majd további három szerződéskötésről is döntés született. Ilyen a kegyeleti közszolgáltatási szerződés, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási szerződé, valamint a kóbor állatok elszállítására vonatkozó szerződés.

Utolsó nyílt napirendi pont tárgyalásaként megszületett a lezáró döntés a napközi konyha élelmiszer alapanyag közbeszerzése vonatkozásában, a szakértők javaslatai alapján.

Zárt ülésen pedig a korábban említett óvodai döntésen felül a Naplemente Idősek Otthona vezetőjét bízták meg feladatának ellátásával a most kiírt vezetői pályázat elbíráslásig. Végül önkormányzati bérlemény bérleti szerződésének a módosításáról és bérleti díj emelésről határoztak, a piactéri italkimérő helyiségről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában