Mezőkovácsháza

2024.02.02. 17:07

Mackók költöztek be az oviba

Ott mindig történik valami: mármint a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsődében. Pénteken medvék lepték el a csoportszobát, az udvart.

Csete Ilona

A macikkal mindent is lehetett csinálni.

Forrás: Facebook

A néphagyomány szerint, ha február 2-án a medve előjön a barlangjából és meglátja az árnyékát (azaz napsütéses idő van), akkor visszabújik még téli álmot aludni, mert még hideg jöhet. Ha borús felhők takarják az eget, az a maci számára azt jelenti, hogy már lassan vége a télnek. – Óvodánk Maci csoportjában egész héten macis játékok és feladatok várták a gyerekeket, majd pénteken, a medve napon mindenki behozhatta kedvenc plüss maciját, akik tornáztak, velünk énekeltek, táncoltak, mondókáztak, nagyság szerint sorban álltak, ettek, ittak és jót mulattak.

Játékosság, kreativitás – a gyerekek nagyon élvezték

 Miután megszámoltuk és csoportosítottuk őket, az udvaron megfigyeltük, van e árnyékuk. Volt bizony.... s ha hinni lehet a néphagyománynak, bizony messze még a tavasz – olvasható az óvoda közösségi oldalán, a sikeres macis napról szóló bejegyzésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában