Gyúrtak, töltöttek

2024.02.03. 06:58

Igazi Tóth-kolbásszal ismerkedtek meg a csabai szlovák óvoda gyermekei

A békéscsabai szlovák óvoda és iskolában a legfiatalabbakat avatták be a csabai kolbász elkészítésének rejtelmeibe.

Nyemcsok László

A Tóth és a Such házaspár avatta be a gyermekeket a kolbászkészítés rejtelmeibe

Jófajta tót termékként tartják számon a csabai kolbászt, a Csabai Szlovákok Szervezete Senior Klubjának tagjai pedig, ahol csak tehetik, népszerűsítik a terméket. A Tóth és a Such házaspár is így tett a békéscsabai szlovák óvoda és iskolában, ahol a legfiatalabbakat avatták be a csabai kolbász elkészítésének rejtelmeibe, majd természetesen a sütés után a gyermekekkel közösen kóstolták meg a végeredményt.

A gyermekek lelkesen gyúrták, töltötték a kolbászt      

Tóth András elmondta, a kolbászkészítés az a műfaj, amit nem lehet túl korán kezdeni, majd soha nem lehet abbahagyni. Dedinszky Gyula békéscsabai evangélikus lelkész írta egykoron: békéscsabai népünk nagyszerű háziipari termékéről van szó. melynek alapfűszere a piros, őrölt fűszerpaprika.

Teszünk még a húsba sót, köményt és fokhagymát is, de külön egyik íze sem ütközhet ki belőle, külön egyik sem érvényesülhet a többi rovására, szép harmóniában olvadnak össze

 – hangsúlyozta Tóth András.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában