Összefoglaló

2024.02.22. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 22.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. február 22-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Az iskolai támadásban, amely csütörtök délelőtt történt a nyugat-németországi Wuppertal egyik gimnáziumában, négy diák megsebesült. A rendőrség tájékoztatása szerint őrizetbe vettek egy gyanúsítottat, aki maga is az iskola tanulója.

Összefogtak az orosházi állatvédők az önkormányzattal, és a közterület-felügyelettel, a Dél-békési Állatvédő Egyesülettel, az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve ellátogattak Orosháza olyan, állatvédelmi szempontból kiemelten rossz környékére, ahol az állattartási kultúra és szokások nagyon sok problémát jelentenek.

Intim képeket cseréltek, több mint 6 millió forintot csaltak ki a férfitól.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön egy hónapra elrendelte Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség gazdasági vezetőjének a letartóztatását, aki az ügyészség álláspontja szerint 6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni. Ónodi István letartóztatását különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt kezdeményezte a Békés Vármegyei Főügyészség.

Másodfokon is elítélték a DK-s Varju Lászlót. A képviselőt testi sértésben is bűnösnek mondta ki csütörtökön kihirdetett másodfokú ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla, a garázdaság és választás rendje elleni bűntett mellett. Az ítélet nem jogerős.

Sünit mentettek a tűzoltók a lángok közül Perkátán. A süni tüskéi megégtek a tűzben, de már szerencsére jobban van.

Két és fél éves kisfiút kapcsoltak le a rendőrök Izsákon. A két és fél éves gyerek végül rendben haza is került.

Tovább emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Az év hetedik hetében az influenzás megbetegedések száma nőtt, míg a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben tovább csökkent.

A macskák az embert fertőzni képes kórokozók potenciális forrásai, kritikus szerepüket mégis gyakran alábecsülik.

Megnyílt a 46. Utazás kiállítás és 32. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban csütörtökön; Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár a megnyitón elmondta, a kiállítás fókuszában idén az aktív- és kalandturizmus áll. A belföldi díszvendég Gyula és Békés vármegye.

Ha itt a február, akkor beszámoló érkezik a Körös-Maros Nemzeti Parktól az agancshullás témakörében. Kiderült: már levetette fejdíszét a szavasi állatpark gímszarvas bikája.

Melyik új Samsung a nyerő? A kicsi, a közepes, vagy a nagy? A Samsung új Galaxy készülékcsaládja a kisebb S24-et, a nagyobb S24+-t és a hatalmas S24 Ultrát tartalmazza. Érdemes időt szánni a válogatásra: minden nap használni fogjuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában