Mozgalmas szilveszter

2024.01.01. 15:42

Száztíz esetben segítettek a mentők Békés vármegyében

Mozgalmas szilveszter éjszakája volt a mentősöknek.

Vásári Erzsébet

Békés vármegyében december 31., 7 óra és január 1., 7 óra között összesen 110 esetben nyújtottak segítséget – számolt be megkeresésünkre Hangai József mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa.

Ismertette: tekintettel arra, hogy szilveszterkor a korábbi évek tapasztalatai alapján feladatszám-emelkedéssel kell számoljanak, egy plusz mentőkocsit állítottak szolgálatba Békéscsabán 31-én éjszakára.

Hangai Józseftől megtudtuk, az említett 110 eset megközelítőleg 10 százalékkal több, mint egy átlagos hétvége feladatszáma. Hozzátette: a szilveszteri 24 órában rendkívüli esemény nem történt. Alkoholos befolyásoltság alatt 13 személyt láttak el, 12 felnőttet és 1 kiskorút, erőszakos cselekmény kapcsán pedig 4 ellátás történt. Szerencsére pirotechnikai eszköz használatából származó sérülés nem történt a vármegyében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában